Isakssons VM-brons en bragdinsats - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Isakssons VM-brons en bragdinsats

Isakssons VM-brons en bragdinsats

Standard bild, fäktsköld

– Jag är jättenöjd med resultatet, säger Maria. Jag har slagit flera riktigt bra fäktare och bevisat för mig själv att min fäktning fungerar. Jag hade en lätt match mot en australiensiska i 32-tablån men i övrigt har jag bara haft mycket kvalificerade motståndare under dagen.

I semifinalen förlorade Maria 7-6 i sudden death Claudia Bokel från Tyskland. Maria ledde under stora delar av matchen, bland annat 6-4. När det var 20 sekunder kvar av ordinarie tid tillerkändes Bokel en stöt som Maria och stora delar av publiken upplevde satt efter att domaren stoppat matchen. Trots protester blev ställningen 6-6 och sedan satte Bokel den avgörande stöten efter tidens utgång.

– Jag tycker att jag blev bortdömd. Stöten satt efter halt, säger Maria. Fasen, det var jäkligt synd. Jag skulle ha vunnit. Men samtidigt är ju inte ett brons fy skam.

Också Marias tränare Igor Tsikinjov är nöjd.
– Marias framgång kommer att betyda mycket för hennes fäktning och jag hoppas också att den kommer att innebära ett lyft för svensk damfäktning överhuvudtaget. Det handlar om självförtroende. Mentalitet och självförtroende. De svenska damerna måste fatta det herrarna fattat: Att de kan fäkta, att de kan vinna, så att de de inte tvekar utan tar chansen.

Den andra svenskan Sophie Haarlem fäktade mycket bra under första dagens inledande omgångar men förlorade i sin första match på lördagsmorgonen knappt mot tjeckiskan Tesarova.

VM-guldmedaljör blev till slut tyskan Claudia Bokel som besegrade hemmafavoriten Laura Flessel-Colovic i final 11-8.

I morgon är det dags för de svenska herrarna att gå in i tävlingen. Förhoppningsvis håller den positiva svenska vågen i sig för Peter Vanky, Robert Dingl , Magnus Malmgren och Adam Larsson.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?