Fäktning hela livet! - Svensk Fäktning
Hem » Föreningar » Fäktning hela livet!

Fäktning hela livet!

Music licensed under Premiumbeat. License number #5265689

Förutom att fäktningen är en spännande tävlingssport så är den också en fantastisk motionsform som sätter hela kroppen – och även “knoppen” – i rörelse. Många som har fäktat i sin ungdom fortsätter hela livet och många som inte har fäktat tidigare börjar träna i mogen ålder.

En del går vidare till att tävla på de mycket trevliga veterantävlingar som arrangeras i Sverige och utomlands emedan andra nöjer sig med motionsfäktning på den egna klubben.

Läs mer här om Kerstin Palm som verkligen har fäktat hela livet: https://hypotekspension.se/idrottsakademin/kerstin-palm/

Svenska Fäktförbundet har under 2023 drivit ett pilotprojekt tillsammans med Malmö Fäktförening Gripen, Järfälla Fäktklubb och Djurgårdens Fäktförening där vi särskilt har riktat oss till vuxenmåtionärer i åldern 65+.

Under 2024 kommer förbundet att intensifiera denna satsning och utöka kretsen av föreningar som arrangerar vuxenmotionsgrupper för de årsrika. Men redan nu är det betydligt fler föreningar än de tre uppräknade ovan som har grupper för vuxna motionärer.

Är du nyfiken och vill prova på? Kontakta då förbundet på kansliet@fencing.se eller sök själv reda på en klubb nära dig och ta kontakt. Du kommer inte att ångra dig.

Om din förening vill ha stöd i att starta upp verksamhet för äldre kan ni läsa mer under projektstöd 2024.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?