Problem med nya passivitetsregler - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Problem med nya passivitetsregler

Problem med nya passivitetsregler

Standard bild, fäktsköld

Under de tävlingar som förevarit sedan reglerna trädde i kraft har inte många passivitetsvarningar utdelats. Vid finalen av Monal var emellertid FIE-presidenten Roch på plats vilket fick domarna och tävlingsledningen att försöka tillämpa reglerna.

Utgången kan inte betraktas som en framgång enligt de svenskar som var på plats. Publiken var i uppror och visslade och skrek och missnöjet från fäktarna och ledarna ledde till mer longörer i fäktningen inte mindre.

Ett typproblem var kvartsfinalen mellan fransmannen Jeannet och italienaren Milanoli. Milanoli hade tagit ledningen med 6-1 när 17 sekunder återstod av första perioden. Milanoli hade inget intresse av att riskera sin bekväma ledning. Jeannet ville avvakta för att kunna samla tankarna under periodvilan. Domaren stoppade matchen för passivitet och började direkt andra perioden utan vila, i enlighet med reglerna. Fäktarna blev arga och publiken som inte alls förstod vad som hände blev nog ganska fundersam på vad fäktning egentligen handlar om.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?