Trist farväl för en mästare - Svensk Fäktning

Trist farväl för en mästare

Inför sista matchen stod det 40-38 till Ryssland. Aldo Montano lyckades ta befälet mot Pozdniakov och vann 45-44. För en icke-sabelfäktare verkar det som att Pozdniakov inte räcker till rent fysiskt, hans rörelser är inte tillräckligt snabba hans aktioner framåt och bakåt inte tillräckligt långa.

Bronsmatchen var mycket bra och Italien ska verkligen gratuleras till medaljen, de vann den.

Skulle bli mycket förvånad om guldmatchen är lika spännande men man börjar ju lära sig att inte underskatta USA.

Uppdatering 16.35: Fencing.net påpekar att det som hände är en spegelvänd bild av matchen mellan USA och Ryssland i Aten 2004. Då kopplade Smart och Pozdniakov in för sista matchen med Ryssland i ledning 40-35. Pozdniakov vände och Ryssland vann 45-44.