Nöjda idrottlärare i Gävle - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Nöjda idrottlärare i Gävle

Nöjda idrottlärare i Gävle

Polhemsskolan i Gävle är en gymnasieskola med drygt 2000 elever. Där finns teknikprogrammet tillsammans med olika praktiska program men också Gävles enda gymnasiesärskola, samt olika individuella program.

Under vårterminen 2011 har många av våra elever haft den stora förmånen att pröva på att fäktas under idrottslektionerna. Tillsammans med fäktningsledaren Bengt Boogh har eleverna under säkra förhållanden blivit upplysta om fäktning i allmänhet men också blivit ordentligt svettiga och fått träna motorik och muskulatur i synnerhet.

Bengt Boogh

Vi idrottslärare ska kunna erbjuda våra elever en bredd av aktiviteter och därför känns det både spännande och nyttigt att erbjuda lite udda inslag i undervisningen. De allra flesta eleverna hade aldrig provat på fäktning tidigare. Många elever tyckte det var roligt och intressant. Speciellt nyttigt kan fäktning vara för elever med olika funktionsnedsättningar, både fysiska och intellektuella.

I en fortsättning kan passen utvecklas, så att de passar olika individer och grupper. Samtliga pass denna termin var exakt lika och tog ungefär 40 minuter. För att få till detta är det önskvärt att den aktuella idrottsläraren informerar Bengt om vad lektionen bör innehålla och vilken grupp som ska ha aktiviteten, så att Bengt kan anpassa både ledarskapet och innehållet. Vissa grupper kan köra ren fysträning medan det kan vara mycket bra om andra grupper får öva det rent motoriska med fäktning som grund.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?