LFK deltar i Stadium Sports Camp - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » LFK deltar i Stadium Sports Camp

LFK deltar i Stadium Sports Camp

Stadium Sports Camp är Sveriges största sportläger och lockar ungefär 6000 barn och ungdomar mellan 11 – 14 år varje år. Majoriteten kommer från Stockholmsområdet, Mälardalen och södra Sverige. Det innebär att mängder av ungdomar från hela Sverige i år får chansen att prova fäktning.

– Det är ett stort erkännande att vi blivit erbjudna att delta. Stadium väljer sporter med omsorg och har uppmärksammat den ungdomssatsning vi försöker bygga upp, säger Leif Norberg, kassör i Linköpings fäktklubb.

Det är Linköpings fäkttränare Calin Harbu som skall leda träningen, tillsammans fäktande ungdomar och från LFK . Ambitionen är att bygga upp en hel fäktlokal på plats i Norrköping under lägerveckorna.

Calin Harbu

– En enorm chans att sprida fäktsporten i Sverige. Vi möter sportintresserade ungdomar och lockar med en för många ny sport, säger Calin Harbu.

 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?