Under fyra dagar ledde Svetlana Silfving (JKS), Aleksander Siniak (ÄFK), Steven Slaven (JKS) och Niklas Aronowisch (SAF) tillsammans träningen som också varvades med andra aktiviteter.
På måndagen kom Ann Boycott Brown och pratade om hur man hanterar nervositet och stress samt lärde ut några avslappningsövningar.
Peter Ejemyr inledde tisdagen med två genomgångar av reglerna för respektive vapen. Medan floretterna lyssnade på Peters genomgång värmde värjfäktarna upp och hade fys. Därefter var det floretternas tur att svettas lite medans värjorna fick sin genomgång utav reglementet. Efter lunchen delades fäktarna in i åldersgrupper och fick prova på den brasilianska kampsporten capoeira. När den ena gruppen provade capoeria så fick den andra gruppen träna fäktning.
Onsdagen bjöd inte bara på teknikträning och lek utan man hann även med en individuell tävling med handikapp på respektive vapen. Dagen avrundades med ett uppskattat besök av Johanna Bergdahl som med hjälp av Max Hellström berättade och svarade på frågor om sin fäktning.
Lägret avslutades på torsdagen med en mixad lagtävling med handikapp. De nio lagen fäktade med fyra florett- och 4 värjomgångar i varje lagmöte till 40 stötar, de sista fem avgjordes på innebandyplan.
Deltagarna fick avsluta lägret med att frivilligt skriva ner sina reflektioner över lägret på lappar. Några urval från dessa:
– “Jag tycker att det som var dåligt eller inte dåligt men som utmattade mig var uppvärmningen.”
– “Det bästa av allt var att fäktas.”
– “Det som är bra är att man får kännas så många, mycket annat är också bra.”
– “Tävlingarna var roliga speciellt lagtävlingen.”
– “Mer lagtävlingar, prova byta vapen så man kan få fler vänner.”
– “Bra träning och god mat.”
– “Allt var bra.”
Styrelsen för Stockholms Fäktförbund vill tacka alla som varit med och bidragit till att lägret blev en succé.