2014 - Festlig jubileumstävling hos Arvika fäktklubb - Svensk Fäktning

2014 – Festlig jubileumstävling hos Arvika fäktklubb

Och spännande blev det. Tävlingen gick som en öppen klass med deltagare i alla åldrar och två av föreningens kvinnliga fäktare. Med tanke på att det var en jubileumstävling hade föreningen också satt upp ett extra fint pris, en paradvärja – en s.k. pamp – och det märktes att deltagarna var sugna på priset.

Fäktningen kräver mycket fotarbete, fokus, god snabbhet och styrka och de ingredienserna fanns verkligen hos de tävlande. Här erbjöds det verkligen ”spetskompetens”.

Efter avslutningen av de två poolerna följde så utslagsmatcherna. I den ena semifinalen möttes Pontus Ljunggren och Henrik Larsson. Efter en intensiv match stod Pontus Ljunggren som finalist. I den andra semifinalen möttes så Erik Börne och Viktor Hjertzell. Från det mötet gick Erik Börne vidare.

Finalen kom på det sättet att stå mellan Erik Börne, fäktare i kadettklassen och Pontus Ljunggren föreningens ordförande och mycket erfaren fäktare. Matchen blev mycket jämn och som en god final skall vara så bjöd den på spänning. Efter ledning 7-5 för Pontus trodde man nog att det var avgjort men Erik lyckades kvittera och därmed fann man sig i läget att sista träffen skulle vinna. Den träffen fick Erik in och därmed blev det han som triumfatoriskt fick höja ”pampen” i luften och publiken fick applådera en bra och spännande fäktmatch.

Till slut vid prisutdelningen applåderade publiken alla duktiga fäktare som deltagit i jubileumsturneringen; Erik Börne, Pontus Ljunggren, Viktor Hjertzell, Henrik Larsson, Therese Sjöqvist, Rolf Nordén, Samuel Glennman, Kersti Smith, Tom Smith, Markus Börne samt Kristian Witwicki som skicklig tävlingsledare. Publik och deltagare skildes åt med en outtalad tanke; vi ses igen om fem år!

Rolf Nordén, Arvika Fäktklubb