EM-guld till Linus - Svensk Fäktning

EM-guld till Linus

Efter stabil fäktning och några starka upphämtningar på vägen besegrades schweizaren Dagani med 15-9 i semifinalen. 

I finalen mot fransmannen Pianfetti ledde Linus med 7-5 efter första perioden. Under andra perioden kom fransmannen aldrig närmare än 10-9 och vid sista pausen hade Linus etablerat en ledning med 13-10. I tredje perioden kunde Linus stänga matchen med två stycken parad seconde – riposte. Slutresultatet blev 15-11 och den svenska truppen kunde hissa Linus i luften.

”I Ungdoms-OS vann den svenska truppen åtta medaljer. Av dessa kom tre från svensk fäktning. Förutom de individuella framgångarna för Linus och Åsa Linde från Kungsbacka, som fäktar på tisdag, var de båda med i det mixade europeiska laget som vann en bronsmedalj. Vi växer också i alla åldersklasser. Det ser lovande ut för svensk fäktning”, säger förbundsordförande Lars Liljegren.