DIF, FFF, EGF och LUGI vann lag-SM - Svensk Fäktning

DIF, FFF, EGF och LUGI vann lag-SM

Under den gångna helgen 12-13/12 arrangerades Svenska Mästerskapen för lag i Eriksdalshallen. Arrangör var Ängby Fäktklubb.

I klassen värja herrar startade hela 35 lag. Flest var Föreningen för Fäktkonstens Främjande (FFF) Stockholm som kom med så mycket som 8 lag. Efter en lång dag med mycket fäktning för de allra flesta så mötes DIF Stockholm och FFFs lag 3 i final där Djurgården med Robert Brolin, Jean-Baptiste Jouffray, Gabriel Rosenberg och Jakob Stymne drog det längsta strået. Bronsmatchen vanns av KF99 Kungsbacka. 

I damvärja startade 8 lag. Efter poule och semifinal så möttes FFF och Linköpings Fäktklubb i finalen. FFF med Nina Westman, Hillevi Robertsson, Sophie Haarlem och Elvira Mårtensson vann tävlingen. På tredje plats kom Uppsala Fäktklubb. 

Herrfloretten samlade 5 lag som alla mötte alla i en poule. En Garde Solna med Vincent Mindelöf, Christian Ericsson, Elis Wickman och Filip Hedenskog vann alla matcher och därmed SM-tecknet. Silver gick till Ängby FK och brons till Göteborgs FK.

I sabel herrar startade tre lag. Vinnare blev lag 1 från LUGI Lund med Harry Moncreiff, Balazs Konya och Alexander Wagner. På andra plats slutade FFF och på tredje LUGI lag 2.