Målet för Robin: SOK:s kvalkrav - Svensk Fäktning

Målet för Robin: SOK:s kvalkrav

Robin Kase har de senaste säsongerna visat att han kan utvecklas till en fäktare i världstoppen. 

Med sin 32-tablå vid VM i Budapest 2013 kvalificerade Robin sig till SOK:s Topp- och talangprogram. I den prestigefyllda världscuptävlingen i Heidenheim 2015 tog han sig ända upp på pallen genom seger bland annat mot världsettan Grumier från Frankrike. Förhoppningen om ett svenskt OS-deltagande på herrvärja väcktes.

Innevarande säsong har dock varit motig för Robin på fäktsidan. Han har bott och tränat i Japan för att göra sitt examensarbete på den utbildning till dataingenjör som han går på KTH. Under denna tid har han varit suspenderad från Topp- och talangprogrammet. I höstas drabbades han av körtelfeber vilket satte ned prestationsförmågan hela hösten. Examenstillfällen och förkylningar har gjort att hans förberedelser vad gäller tidsomställning och träning inte heller varit idealiska. 

Under OS-kvalperioden har han tagit sig till två 64-tablåer, i GP Doha i december 2015 och i GP Rio de Janeiro i maj 2015. I de två första tävlingarna under 2016 lyckades han inte.

För Robin är enda möjligheten att kvala till OS genom den stenhårda individuella kvaltävlingen i Prag i mitten av april. I Budapest skulle han behöva visa att han börjar komma i form och har på OS att göra. Målet är minst en placering topp 16. Grundkriteriet för att få representera Sverige vid OS är att man ska ha förmåga att tävla om minst åttondeplatsen vid OS.

Robins förberedelser inför Budapest har påverkats av att han fick knät ur led för en tid sedan men under den senaste veckan har han kunnat träna i Budapest med sin svenske tränare Ivan Makkai. Förutom Robin deltar även Christian Gustavsson och Marcus Rönnmark i Budapest.

Följ Robin och de andra svenskarna via resultatrapporteringen (se länk på svenskfaktning.se:s kalendersida för Budapest GP)

Läs om SvFF:S och SOK:s kvalregler