2016 - 10 dagar av sabelmarathon avslutade - Svensk Fäktning

2016 – 10 dagar av sabelmarathon avslutade

Det har varit intensiva 10 dagar för fäktningen i Lund. Först arrangerades en steg 1 kurs till sabelinstruktör fredag-söndag, följt av ett träningsläger för ungdomar i sabel och så som grädde på moset en steg 2 kurs till sabelinstruktör fredag-söndag. Det var inte utan att man var lite sliten på söndagskvällen.

Ioan Pop från FIE, ledare för FIEs utbildning av sabelinstruktörer, besökte Lund under 10 dagar och delade med sig av sina djupa kunskaper. Dagarna med instruktörskurser var långa men gick snabbt, då vi övade in det perfekta utförandet av parader, attacker och finter. Deltagarna i steg 1 kursen kom från spridda delar av landet och var:

Larisa Dordevic, Halmstad Garnisons Idrottsförening
Mattias Edlund, Uppsala Fäktförening
John-Erik Hansson, IF Kusthöjden
Max Körlinge, FFF
Anton Lundqvist, LUGI
Harry Moncreiff, LUGI
Marcus Rönnmark, IF Aktiv Ungdom Lidingö
Erik Schärer
Johan Skierus, FFF
Pierre Thullberg, Svenska Fäktförbundet

På måndagen samlades 22 förväntansfulla sabelfäktare från Umeå i norr till Ystad i söder och 6 instruktörer i Katedralskolans gymnastiksal,tden sal där universitetets fäktundervisning härbärgerade under andra hälften av 1800-talet. Instruktörerna, Ioan Pop, Cindy Rudin, Erik Schärer, Marcus Rönnmark, Anton Lundqvist och Pierre Thullberg gjorde ett styft jobb med att undervisa i sabel från morgon till kväll och det var inte utan att vi undrade om vi inte skulle ha lyckats göra barnen trötta någon gång. De var dock idel energiknippen som gjorde utfall på utfall lägret igenom.

Efter att lägret avslutats var det så dags att ta nya tag med en ny instruktörskurs. Deltagare anslöt under fredagseftermiddagen och totalt var det 7 deltagare som ägnade Allhelgonahelgen till att öva composé finter och parader i LUGIs fäktsal. De som genomförde kursen var:

Mattias Edlund, UFF
Max Körlinge, FFF
Anton Lundqvist, LUGI
Marcus Rönnmark, IF Aktiv Ungdom, Lidingö
Erik Schärer
Johan Skierus, FFF
Pierre Thullberg, SvFF