"Att uppnå det till synes omöjliga" - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » “Att uppnå det till synes omöjliga”

“Att uppnå det till synes omöjliga”

Det är en heder och en stor ära att få tillträda som ordförande i Svenska Fäktförbundet. Jag tackar årsmötet, alla föreningsrepresentanter och andra engagerade för detta stora förtroende. Jag ser fram emot att tillsammans med er bidra till nya framgångar för svensk fäktning; att ta svensk fäktning till nästa nivå.

Fäktning har varit en central del av mitt liv och jag känner därför ett antal av er här idag, från den tiden. Min farfar Hans var en framstående fäktare och även en outröttlig fäktledare på lokala ungdomstävlingar lika väl som på nationell och internationell nivå.

Jag har fäktat sedan jag var sex år gammal, och älskar sporten för allt den har givit mig både som barn och som vuxen. Jag är stolt över att nu få chansen att föra vidare detta till nya generationer fäktare.

Som ordförande i Svenska Fäktförbundet bidrar jag med min breda bakgrund, med flera olika erfarenheter som jag tror kan vara till stor nytta.

Först och främst tar jag med mig en livslång tävlingserfarenhet. När jag avslutade min fäktkarriär, började jag med havskappsegling och nådde elitnivå. Jag älskar idrott, jag älskar strävandet för att vinna och jag älskar att vara en segrare. Men jag har också lärt mig att uppskatta lärdomarna i att förlora.

För det andra är jag en affärsman. Jag har haft förmånen att leda flera relativt stora och komplexa företag, som till exempel Carlsberg i Sverige. Rätt organisering och ledarskap är viktiga frågor inom näringslivet och har varit framgångsfaktorer för mig. Jag vill ta med mig de erfarenheterna till fäktvärlden.

Under åren har jag funderat mycket på vad som driver mig, och vad som lockar mig i dessa två områden, tävlings- och företagsvärlden. Jag har insett att det är utmaningen i att ”uppnå det till synes omöjliga genom kreativt samarbete med andra”. Det handlar om att våga sätta inspirerande höga mål, som vid första anblick kan verka omöjliga att uppnå, och samtidigt forma ett team som kan använda all sin passion och sin kreativitet för att lösa detta ”omöjliga”. Det är detta som skapar fantastiska resultat, tillväxt och stark kamratskap. Och det är detta som lär oss vilka vi är och vad vi verkligen kan åstadkomma.

Jag lovar er, att vi tillsammans ska ta oss an dessa ”omöjliga” mål och att vi ska arbeta tillsammans för att nå dem.

Mycket av det vi behöver har vi redan. Aktiva och ledare inom svensk fäktning hämtar redan kraft och motivation i det som har gjorts inom fäktförbundet under Lars Liljegrens ledning.

Nästa steg är att identifiera nya djärva långsiktiga mål och samarbeta för att nå dem. Med vår gemensamma passion och vårt engagemang har vi ett fantastiskt utgångsläge.

Det tar tid att forma denna typ av mål och generera rätt drivkraft och samarbetsklimat för att nå dem. Därför kommer jag vara tålmodig och ta ansvar för att föra oss samman, men bara upp till en viss gräns. Vi måste även vara beredda att fatta beslut och välja riktning för att komma framåt.

Jag ser fram emot de kommande åren och det ska bli spännande att starta den här resan tillsammans med er och svensk fäktning. 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?