High Performance Manager för svensk fäktning - Svensk Fäktning

High Performance Manager för svensk fäktning

Jonas Thunberg bor på Gotland och har en bakgrund som aktiv i Ängby Fäktklubb, Djurgården och Gotlands FK. Han är steg 3-utbildad tränare och har även genomgått FIE:s vidareutbildning för tränare och sportchefer i Tauberbishofsheim (videoanalys, förbundskaptensutbildning, klubbadministration, fysträning etc). Som ledare och tränare har han engagerat sig i Gotlands Fäktklubb och spelat en viktig roll för utvecklingen i denna klubb. Jonas är fil kand i statsvetenskap och har varit verksam som chefredaktör, pressekreterare och sportjournalist. 

Jonas blev invald i styrelsens landslagskommitté i början av 2016 och blev i år styrelsens ansvarige i landslagsfrågor. Sedan den nya landslagsorganisationen kom på plats den 1 augusti har han varit tillförordnad High Performance Manager.

De viktigaste arbetsuppgifterna för HPM blir att

  • leda, planera, utveckla och samordna SvFF:s landslagsverksamhet
  • ha budgetansvar för hela landslagsverksamheten
  • ansvara för ekonomisk uppföljning under och efter verksamhetsåret
  • följa upp verksamheten i sin helhet och inom de enskilda landslagen på ändamålsenligt sätt
  • vara arbetsledare för förbundskaptenerna
  • utveckla stöd- och utvecklingsfunktioner för elitverksamheten inom SvFF
  • planera och ansvara för rekryteringen av tränare och ledare till SvFF:s aktiviteter

Jonas Thunberg kommer att arbeta från Visby.