Masters 2018-19 - Svensk Fäktning

Masters 2018-19

Mastersseriens syfte är att erbjuda ungdoms-, och kadettfäktare en nationell tävlingsserie under hela säsongen. För att stimulera deltagande upprättas rankinglistor för samtliga klasser.

Förutom de klasser som har mastersstatus så är det den arrangerande föreningen som beslutar om vilka klasser som ska fäkta vid den egna tävlingen. Även om det inte finns någon mastersserie för juniorer, U13 eller U11 så är det inget som hindrar den enskilda arrangören att ha med dessa klasser på sin tävling.

Masters är en “rullande” rankinglista. Det innebär att en tävling från förra säsongen finns med intill dess att samma eller motsvarande tävling har hållits. För att se vilka tävlingar som kommer, måste man i Ophardt lägga muspekaren på det röda ordet “rullande”.

Svensk tävlingslicens krävs i samtliga klasser. Sista anmälningsdag kan variera beroende på de rutiner som gäller i fäktarens egen förening men är alltid senast onsdagen 10 dagar före tävlingen.

Även fäktare från utländska klubbar är mycket varmt välkomna att fäkta i masterstävlingar, men får inga poäng i Mastersserien. Svenska Fäktförbundets tävlingsbestämmelser gäller.

För tävlingar som är mästerskap eller ingår i Svensk ranking (dvs. är uttagningstävling) gäller Svensk ranking som initial ranking för tävlingen. I övriga fall är ställningen i masterslistan den initiala rankingen.

Frågor om Masters ställs med fördel till tk@fencing.se.

Masters poänglistor samt arkiv.