Europeisk kongress - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Europeisk kongress

Europeisk kongress

Svenska Fäktförbundet hade lämnat två förslag till kongressen: Det ena handlade om att fastställa vilka tävlingar som är officiella EFC-tävlingar och hur EFC bestämmer vilka mästerskap och tävlingsserier (circuits) som ska finnas. Exekutivkommittén yrkade avslag men kongressen beslutade att överlämna förslaget till den juridiska kommissionen med uppdraget att hitta en gemensam lösning.

Det andra förslaget innebar ett krav att alla arrangörer av EFC-tävlingar måste acceptera att startavgifter betalas via banköverföring. Att bära stora summor av kontanter till tävlingar innebär en säkerhetsrisk och kontanttransaktioner innebär dessutom risker vad gäller god förvaltning. Exekutivkommittén var emot även detta förslag men lovade att stärka kraven på arrangörer och att söka lösningar där arrangören av någon anledning har svårt att ta emot kontanter. 

Den utsedda arrangören av nästa års senior-EM var Luxemburg, som precis före kongressen meddelade att man inte kommer att kunna arrangera på grund av ekonomiska problem. Sochi erbjöd sig att stå för arrangemanget men det visade sig att även 

EM-arrangörer 2019

Kadett- och junior-EM: Foggia, Italien 1-10 mars
U23-EM: Plovdiv, 29 maj-2 juni
Senior-EM: Preliminärt Düsseldorf, Tyskland, under andra halvan av juni

EM-arrangörer 2020

Kadett- och junior-EM: Porec, Kroatien
U23-EM: Liberec, Tjeckien (kandidat, ej beslutat)
Senior-EM: Minsk, Belarus

Kongressdatum

Valkongress: 12 september 2020 i Sochi


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?