​Rekordmånga idrottsungdomar städade Sverige 2019 - Svensk Fäktning

​Rekordmånga idrottsungdomar städade Sverige 2019

Svenska Fäktförbundet är stolt medlem i Städa Sverige – idrottens miljöorganisation, en organisation som jobbar för en skräpfritt Sverige. Skräp som slängs där det inte hör hemma är ett stort miljöproblem och ett hot mot både djur och natur. I år har rekordmånga deltagit i Städa Sveriges projekt för en skräpfri miljö.

Skräpet har plockats längs vägar, kuster, sjöar, älvar, i vatten och i natur- och kommunområden. Det har resulterat i 21 520 gula säckar fulla med skräp. I år har städning skett i 167 svenska kommuner, också det nytt Städa Sverige-rekord.

– Det är positivt att så många idrottsungdomar vill bidra till att göra sin närmiljö skräpfri. Genom att plocka skräp lär de sig också om nedskräpningen och dess konsekvenser, och får ett hållbarhetstänk. Det inger ett stort hopp för framtiden, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Städning ger pengar till idrotten

Ungdomarna städar tillsammans med sin förening eller sitt lag, och efter utfört uppdrag får de en ersättning till klubbkassan. Bland annat har Svenska Fäktförbundet medlemsföreningar varit med och städat bort plast, burkar och annat skräp från miljön och samtidigt tjänat pengar. Totalt har städningen under 2019 gett 6,4 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott. Detta är möjligt tack vare Städa Sveriges sponsorer och partners från näringsliv och kommuner. 

Vill er förening vara med? 

Vill er förening ha chans att vara med och Städa Sverige 2020 och därigenom få ett ekonomiskt tillskott till att uppfylla era drömmar? Gå då in redan idag och anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida:
https://www.stadasverige.se/intresseanmalan/.
För föreningar med ett ICA-samarbete finns också projektet Klara, färdiga, städa! som man kan anmäla sig till specifikt:
http://www.stadasverige.se/klarafardigastada.

Mer information

Läs mer om Städa Sverige – idrottens miljöorganisation på
http://www.stadasverige.se