Intresseanmälan inför VM för veteraner 8-13 oktober i USA - Svensk Fäktning

Intresseanmälan inför VM för veteraner 8-13 oktober i USA

Det är fortfarande oklart huruvida det kommer att bli ett VM som planerat i USA denna höst eller inte. Restriktionerna mot inresa för bl.a. européer till USA ligger fortfarande kvar och det finns inte något officiellt program för tävlingen. Det enda vi vet är att datumen är satta till 8-13 oktober och att tävlingen flyttats från Fort Lauderdale norrut till Daytona Beach. Efterforskningar om fler uppgifter har fruktlöst gjorts på flera håll. Ny information kommer att komma efter OS är det enda besked som vi får just nu.

Trots detta behöver den svenska veterankommissionen omgående få in uppgifter om vilka fäktare som vill ta en plats i den svenska truppen. Det som gäller är

  • 4 fäktare per vapen/kön/ålderskategori (50+, 60+ och 70+)
  • FIE-licens (för säsongen 2020-21! **)är ett krav (lös inte sådan innan uttagning skett) liksom nationell licens
  • Var och en står sina egna kostnader för resa och uppehälle inkl. anmälningsavgift
  • Var och en ansvarar för att ha giltiga inresehandlingar och följa de krav som USA ställer på resenärer såsom ESTA, godkända vaccinationer, Covid-test osv. Kraven är inte kända vid dags datum.

Uppge namn, klubb, vapen och födelsedatum. Uppge även om du är intresserad av att delta i lagtävlingen

Tidigare tävlingar kommer att ligga som grund till uttagningen av truppen.

OBS! att även du som gjorde en preliminär intresseanmälan för några månader sedan skall lämna en ny nu. Mycket kan ha hänt sedan den preliminära gjordes och den var endast underlag för information till EVF.

Maila intresseanmälan till veteran@fencing.se

Intresseanmälan skall vara insänd senast den 4 augusti 2021.  Veterankommissionen kommer att omgående behandla intresseanmälningarna och anslå den uttagna truppen på svenskfaktning.se.

** Vad vi vet så kommer veteran-VM även denna gång att formellt tillhöra den säsong (2020-21) som avslutas i och med OS. Fäktare som inte har FIE-licens för “förra” säsongen, dvs. 2020-21 måste lösa sådan men detta bör vänta till efter att uttagningen är klar.

Veterankommissionen