Donera din fäktutrustning - Svensk Fäktning

Donera din fäktutrustning

Har du fäktmaterial du inte längre använder eller behöver? Låt dem komma till nytta i FIE:s projekt Donate Your Fencing Gear!

Under våren 2023 kan du lämna in dina överblivna prylar i samband med ett antal tävlingar. Svenska Fäktförbundet samlar materialet i samarbete med tävlingsarrangörerna  och överlämnar det till FIE i samband med VM i Milano under sommaren.  

Fäktförbund världen över kan ansöka om att få ta del av donationerna för att genomföra projekt i syfte att utveckla fäktsporten i sina länder. Sedan starten 2017 har följande länder tagit emot donationer: Brasilien, Colombia, Honduras, Kirgizistan, Rwanda, Benin, Ecuador, Mexiko, Paraguay, Filippinerna, Samoa, amerikanska Samoa, Marocko, Guam, Nigeria och Serbien. 

USA:s Lee Kiefer och Gerek Meinhardt donerar sin utrustning (2022)
Ungerska sabellaget donerar sin utrustning (2018)
Ungerns Emese Szász-Kovács donerar sin utrustning (2017)

I år kommer SvFF ha insamlingar till “Donate your fencing gear” på diverse tävlingar under våren (exakta tävlingar och datum kommer uppdateras). På tävlingarna kommer det finnas möjlighet att lämna fäktutrustning i lådor som SvFF sedan kommer ta med till VM i Milano i sommar för att ge till Donate Your Fencing Gear. 

Var med och ge fler får chansen att fäkta och bidra till en mer hållbar konsumtion inom fäktsporten! Kolla igenom skåp, garderober och förråd och se om du kan ta med något överblivet material till insamlingen!

Läs mer här: 

svenskfaktning.se/donera
DONATE YOUR FENCING GEAR!
IF SCS-FIE FENCING GEAR.pdf (olympics.com)