Lag-EM för veteraner i belgiska Ciney, 9-12/5 - Svensk Fäktning

Lag-EM för veteraner i belgiska Ciney, 9-12/5

Nu är det snart dags att anmäla lag till Lag-EM för veteraner för alla vapen och för både damer och herrar. Tävlingen går av stapeln i Ciney, Belgien 9-12 maj i vår.

Formatet är enligt följande:
Det tävlas i två åldersklasser, Veteraner 40 – 59 år och Grand Veteraner 60+. Man räknas som 40 respektive 60 år om man fyller år under kalenderåret 2024. I varje klass får man ha med totalt 5 fäktare men det är tre som fäktar. Man måste ha med minst en fäktare i den övre kategorin i respektive klass, dvs en 50+ respektive en 70+. Detta gäller både för laget som helhet och för de tre som fäktar.

Fäktare som vill delta bör anmäla sig snarast, senast 15 mars. Ange vilken åldersklass du är och på vilket eller vilka vapen du vill delta. Är det fler anmälda än 5 i varje klass så kommer laguttagningen meddelas snarast därefter. Laguttagningen görs av Fäktförbundets veterankommitté baserat på fäktresultat innevarande säsong fram till och med mars. En rankinglista, med poäng på veteran- och seniortävlingar, utgör grunden för laguttagningen gällande herrar värja och kommer publiceras på Ophardt inom kort. För övriga klasser har ingen lista tagits fram ännu då antalet intresserade inte varit lika många. Avvikelse från rankinglistan kan göras i det fall ett avsevärt bättre resultat presterats i närtid.
Mer info finns på hemsidan Veteran Fencing Ciney: https://veteransfencingciney2024.be/en/home/
Anmälan skickas till: veteran@fencing.se

För SvFF:s Veterankommitté
Jan Tivenius