Fencing for life - Svensk Fäktning
Hem » Fencing for life

Fencing for life

Foto: Oscar Larsson

I samarbete med Rörelsefonden har vi sjösatt projektet Fencing for life där vi erbjuder ett paket för att starta upp fäktning på nya orter. Vi hjälper till med utrustning, utbildning och administration för att starta en förening om det behövs.

Vill du bli tränare i den nya fältverksamheten men har ingen tidigare erfarenhet av fäktning? Inga problem, vi har tagit fram tränarutbildningarna Fencing for Life 1 och 2 som ger dig kunskaper för att kunna leda 1-2 terminer för barnnybörjare. Därefter har du möjlighet att gå vår tränarutbildning Fäktträning i grupp.

Tanken är att Fencing for life ska erbjuda en modern fäktutbildning där fokus ligger på gruppen och en hållbar idrottsmiljö, rörelseglädje och en stadig utveckling av fäktkunskaperna hos deltagarna. I utbildningen används lättare plastvapen som underlättar inlärningen för yngre barn och samtidigt fungerar bra även för ungdomar och vuxna.

Är du intresserad av att starta fäktverksamhet där du bor? Kontakta fencingforlife@fencing.se

“Tillsammans för fler i rörelse” är ett projekt som drivs av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. En del i projektet är Rörelsefonden där alla specialidrottsförbund har möjlighet att söka medel för projektidéer som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig. Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse

Anmälan
klicka på din ort för att anmäla dig samt för mer information.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?