Fäktmästare till Göteborgs Fäktklubb sökes - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Fäktmästare till Göteborgs Fäktklubb sökes

Fäktmästare till Göteborgs Fäktklubb sökes

Klubben har under sina 100 år erövrat medaljer och framskjutna placeringar på OS, VM och EM såväl som på svenska och nordiska mästerskap. Bland de främsta meriterna hör Björne Väggös OS-silver 1984, Jennie Lönnbros UVM 1991 och Emma Samuelssons JVM-guld 2006 och EM-silver 2007. Klubben har idag dessutom en mycket fin junior- och ungdomsverksamhet där GFK bl.a. blivit bästa USM klubb fyra år i rad.

Då vår nuvarande fäktmästare Sergiy Paramanov efter nästan 15 års arbete i klubben går i pension söker vi nu en efterträdare.

Beskrivning
Göteborgs Fäktklubb är en förening som erbjuder fäktutbildningar inom florett och värja: Idag är det ca 150 st. fäktelever i olika åldrar. Upptagningsområdet är dock stort och klubbens målsättning är att växa.

Den nu aktuella tjänsten kommer framförallt att beröra värjfäktning, men som tränare på klubben ingår man i ett tränarkollegium som tillsammans ansvarar för klubbens utveckling totalt.

Du ansvarar för:

• att utveckla fäktelever från miniorer till seniorer
• att utveckla fäktelever inom såväl övrig träning som kosthållning
• den pedagogiska ledningen med målsättningen att elevgruppen formas till ett team
• att fäkteleverna coachas på bästa sätt utifrån fäktelevens behov
• att eleverna får adekvat coachning under tävlingar
• att eleverna långsiktigt utvecklar sig och kan nå sin fulla potential

Kravprofil
Vi söker dig som har en pedagogisk bakgrund och erfarenhet av att vara Fäktmästare/Fäkttränare. Har genomgått idrottslärarutbildning samt har dokumenterade framgångar som fäktmästare.

Du skall vara bekväm i rollen att representera GFK externt både nationellt och internationellt i olika sammanhang.

Personliga egenskaper
Du skall ha en hög nivå av prestationsinriktad och samarbete som visar sig genom en vilja att uppnå de målsättningar som sätts. Du skall ha en mycket god förmåga att planera verksamheten och därefter arbeta långsiktigt och strukturerat.

Som fäktmästare/fäkttränare ska du kunna ge energi, inspiration och engagemang och din kommunikativa förmåga och ditt tydliga ledarskap ska locka fram det bästa ur dina fäktelever.

Möjligheter med tjänsten
Med den målsättning som GFK har (d.v.s. att utvecklas vidare och vara den ledande fäktklubben i norra Europa) och som är helt rimlig med tanke på det stora upptagningsområdet, universitetet och högskolor som Göteborg erbjuder, kommer tjänsten att möjliggöra mycket stor s.k. “blue sky thinking”.

Villkor
Vi tillämpar provanställning i form av en visstidsanställning som efter 1 år är tänkt att övergå i en tillsvidareanställning.
Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt.

Anställningsform: Visstidsanställning till ett år efter tillträde datum.
Anställningens omfattning: Heltid eller efter överenskommelse.
Tillträde: Efter överenskommelse.
Löneform: Fast lön

Din intresseanmälan vill vi att du skickar så snart som möjligt, eftersom intervjuer sker kontinuerligt, till Anders Gahm som har mailadress: anders.x.gahm@gsk.com

Styrelsen i Göteborgs Fäktklubb


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?