Bartosz Piasecki kommer till Gotland - kommer du? - Svensk Fäktning

Bartosz Piasecki kommer till Gotland – kommer du?

Bartosz Piasecki kom till Norge vid två års ålder och har under alla år tränats av sin far Mariusz Piasecki, tidigare polsk landslagsfäktare. Bartosz bor och tränar i Oslo där han representerar Bygdø Fekteklubb. Endast 25 år gammal blev Bartosz olympisk silvermedaljör på värja 2012.

Gotlands Fäktklubb ordförande, Johan Willemo, säger
– Vi känner oss stolta över att Bartosz kommer till Gotlandslägret. Vi hoppas att det skall inspirera våra ungdomar vilket är viktigt oavsett ålder eller vad man gör.

Alla vet att det inte finns några genvägar, endast målmedveten, effektiv och hård träning kan leda till sportsliga framgångar, men vägen dit och hur den skall se ut måste var och en själv bestämma. Ur detta perspektiv är inspiration och erfarenhetsutbyte en viktig del och något vi som arrangör vill erbjuda våra ungdomar på lägret.

Även i år kommer utöver våra svenska deltagare fäktare och tränare från Italien, Polen, Vitryssland, Finland, Norge och bl.a att delta på lägret just för att ge möjlighet till utbyte, nya erfarenheter och vänskapsband.

Mycket annat är på gång i planeringen just nu. Meriterade fystränare och inspiratörer kommer sedvanligt att hjälpa till. Nutritionisten Stefan Pettersson, knuten till SvFF SOK-projekt och Johan Bergdahl, ansvarig för herrlandslagsverksamheten på värja är några som kommer att medverka.

– Vi räknar även i år med ett deltagarantal kring 200 tillsammans med ledare och ytterst meriterade tränare från Sverige och Europa. Tänk på att sista anmälningsdag är den 5 maj påminner Johan Willemo.

Kalendersidan.