2013 - Inställda träningsläger på värja - Svensk Fäktning

2013 – Inställda träningsläger på värja

Såväl veckoslutslägret i september som det planerade lägret i novemberlovsveckan har av olika anledningar fått ställas in. Vi beklagar djupt att så blivit fallet. Anledningen är att förutsättningarna för de planerade lägeruppläggen ändrats. Samtidigt har SvFF under hösten nedsatt kapacitet då vi på grund av ekonomiska restriktioner inte kan genomföra den planerade förstärkningen av den sportsliga verksamheten förrän under 2014.

Läget vad gäller kommande läger:
Novemberläger: Eventuellt kommer ett veckoslutsläger att ordnas i Göteborg den 1-3 november. Ett sådant läger blir isåfall naturligtvis frivilligt. Om lägret kan genomföras kommer inbjudan inom de närmaste dagarna.
(obs att detta gäller landslagsläger på värja. )

Mellandagslägret: Här har planerna mer definitiv form. Lägret planeras äga rum i Uppsala och SvFF har preliminärbokat stugboende i anslutning till Fyrishov. Inbjudan kommer under oktober.

Förberedelseläger inför junior-EM: Detta läger kommer att genomföras.

Lägerverksamheten har visat sig vara trög att få igång och vi har haft ganska många besvikelser de senaste åren. Samtidigt säger erfarenhet, sunda förnuftet och det vi vet om träning och utveckling att läger är det enda sättet att kunna öka träningsmängden för den aktive på ett vettigt sätt. Vi måste alltså fortsätta att försöka få läger till stånd för att kunna utveckla svensk fäktning.