Regionala fäktgymnasier (NIU) - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Regionala fäktgymnasier (NIU)

Regionala fäktgymnasier (NIU)

Regionala fäktgymnasier hittar du i

  • Karlskrona (Ehrensvärdska gymnasiet)
  • Malmö (Malmö Idrottsgymnasium)
  • Malmö (Procivitas friskola)
  • Kalmar (Kalmarsunds Gymnasieförbund)
  • Solna (Solna Gymnasium)
  • Uppsala (Celsiusskolan)
  • Gotland (Wisbygymnasiet)

I Karlskrona har Svenska Fäktförbundet drivit ett riksidrottsgymnasium i många år. Detta gymnasium har lång tradition som fäktgymnasium och har “fostrat” många av landets elitfäktare. Nu har detta gymnasium övergått till att vara ett regionalt fäktgymnasium. Karlskrona har också kompletterats av regionala fäktgymnasier i Malmö, Uppsala, Kalmar och Solna. 

Observera att var du än bor i landet och vill kombinera fäktning med gymnasiestudier, har du som regel möjlighet att välja vilket fäktgymnasium du vill gå på. Du bör först och främst bestämma vilken inriktning du vill ha på dina gymnasiestudier och sedan kolla med fäktgymnasierna om de kan erbjuda den inriktning du söker. Fäktgymnasier kommer att erbjuda olika inriktningar på studievalet men alla fäktgymnasierna erbjuder en elitinriktad träning på skoltid under ledning av mycket kvalificerade tränare. I Karlskrona är Ulf Lindholm heltidsanställd som skolans fäkttränare. På övriga orter finns ett nära samarbete mellan ortens fäktklubb och  skolan.

Kolla på skolans hemsida om upplägget med studier och fäktträning. Du kan också ta kontakt med respektive klubb för att få mer info om NIU-fäktning.
Observera att din ansökan till NIU-fäktning ska vara inne på respektive skola senast den 1 december.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?