2014 - Kort rapport från Cabries - Svensk Fäktning

2014 – Kort rapport från Cabries

De japanska kadettkillarna är tekniskt skickliga, snabba och fysiskt vältränade. Men de är inte alls bra på engelska. Några av de svenska killarna och tjejerna lättade upp stämningen en smula genom att efter år av Pokemon-tittande kunna säga “Kurnichiwa” (ber om ursäkt för ev. stavfel). En av de japanska fäktarna replikerade redan vid nästa lunchrast genom att säga “hej” och “hej då”. 

I övrigt har det mest handlat om sparring, mer sparring och lite läxläsning. I år är det hittills framförallt just japanerna som bjudit på lärorikt motstånd, men även den danska truppen är naturligtvis riktigt nyttig att fäkta med. Några av fäktarna från Singapore anlände idag och ryssarna skall tydligen komma under morgondagen. 

För de svenska fäktarna är just den internationella sparringen en bristvara och det är oerhört nyttigt med den här typen av lägertillfällen för att kunna utvecklas vidare.