Lovande inledning för svenska damlaget i värja - Svensk Fäktning

Lovande inledning för svenska damlaget i värja

Offer för OS-kvalreglerna

Tre av fyra svenskor gick vidare från poulefäktningen till 64-tablån.

Kinka Barvestad vann över Simona Gherman, Rumänien, med 14 – 13 i 64-tablån. Oturen var dock framme i lottningen. Emma Samuelsson och Johanna Bergdahl fick möta varandra. Emma vann över Johanna med 15 – 14.

Därmed var Kinka Barvestad och Emma Samuelsson klara för 32-tablån. Emma Samuelsson vann över ryskan Tatiana Gudkova med 15 – 13. Kinka Barvestad besegrade italienskan Francesca Boscarelli med övertygande 15 – 9.

Därmed fanns två svenskor bland de sexton bästa. Men i åttondelsfinalerna tog det stopp. Simona Pop från Rumänien vann över Emma Samuelsson med 15 – 14. Och ryskan Violetta Kolobova slog Kinka Barvestad med 15 – 7.

På tisdag går lagtävlingen, som är extra viktig för Sveriges möjligheter att kvalificera sig till OS i Rio. Den svenska placeringen på världsrankingen innebär, att laget just nu är kvalificerat för OS.

I det svenska laget fäktar Kinka Barvestad, Kalmar Fäktklubb, Johanna Bergdahl, FFF i Stockholm samt Sanne Gars och Emma Samuelsson, båda från Göteborgs Fäktklubb.

Foto: Augusto Bizzi 
Tack till Federazione Italiana Scherma och European Fencing Confederation