Damveteranerna blir fler - Svensk Fäktning

Damveteranerna blir fler

Söndagen den 25 mars samlades åtta fäkterskor, i ålderspannet 40 år till närmare 70 år, från fyra klubbar på FFF:s fäktsal för att tillsammans fäkta. Fäkterfarenheten i gruppen var mycket blandad, allt från de som fäktat sedan 70-talet till sådana som börjat som nybörjare det senaste året. Mötet hade initierats av Cecilia Forssius, SAF, och Jeannette Runold, FFF, för att främja en livligare damveteranverksamhet. Vi fick alla en bra genomkörare med många roliga och givande matcher, och vid det efterföljande kaffedrickande var alla rörande ense om att dessa träningar skulle bli återkommande cirka en gång i månaden. Kommentarerna efter talar sitt eget språk:

”Tack alla också för mycket trevlig fäktning och träff igår! Ett bra initiativ!” “Det blev ett par riktigt trevliga timmar med bra och blandat innehåll.” “En eloge och tack till er båda för ett gott initiativ och allt jobb bakom!”

En ytterligare tanke bakom detta initiativ är att inspirera till tävlande i damveteranklassen, genom att ha en mejllista till alla i Sverige, för att kunna uppmuntra till mer tävlande.

Vi vill gärna kunna nå så många som möjligt av kvinnliga fäktare över 40+, oavsett tidigare fäkterfarenhet. Så om du vill vara med i nätverket och bli inbjuden till träningarna mejla Cecilia Forssius forssius@gmail.com

Välkomna!
Cecilia Forssius, SAF
Jeannette Runold, FFF