2018 - Nordiskt medaljregn för Sverige - Svensk Fäktning

2018 – Nordiskt medaljregn för Sverige

Tre guld, ett silver och ett brons på juniorsidan, ett guld och ett silver på kadettsidan – det blev facit efter helgens tävlingar i Vilnius i Litauen. I lördagens individuella juniortävlingar vann Elvira Mårtensson över Sonja Löfgren i en helsvensk final. Sedan tidigare har Elvira Mårtensson, som fäktar för stockholmsklubben FFF, ett individuellt brons från JEM i Sotji tidigare i år. Gotlänningen Bartek Mancewicz tog brons i herrarnas individuella tävling, efter att ha fallit med uddastöten i sin semifinal.

Och söndagen blev än bättre. I damkadettklassen blev det ännu en helsvensk final mellan Emma Fransson och Runa Gordon-Achour där Emma avgick med segern. Både herr- och damjuniorlagen vann övertygande sina finaler – och helt plötsligt kan Sverige titulera sig dubbla nordiska mästare.

– Det här är ett fantastiskt fint styrkebesked. Dels att vi har spjutspetsar som kan ta individuella medaljer, men också att vi har en sådan bredd att vi tar två solklara lagguld. Inte minst eftersom starka lag som Estland är med i NM. Jag är mycket stolt, säger Jonas Thunberg, High Performance Manager på Svenska Fäktförbundet.

Sveriges guldlag:

Herrar

Martin Fogeman

Bartlomiej Mancewicz

Jonathan Svensson

Kasper Ulmanen

Damer

Sophie Engdahl

Sofia Hansson

Sonja Löfgren

Elvira Mårtensson