Fäktkanalen tar plats på SolidSport - Svensk Fäktning

Fäktkanalen tar plats på SolidSport

– Samarbetet med SolidSport gör det möjligt för fler att upptäcka vilken fantastisk sport fäktning är, säger Ana Valero-Collantes, ordförande i förbundets  kommunikations- och marknadsföringskommitté.

Det första livestreamade materialet på Fäktkanalen laddades upp i januari 2017, och sedan dess har Svenska Fäktningsförbundet metodiskt jobbat för att förbättra sändningarna och göra tävlingarna proffsigare.

Ett tydligt exempel på detta var helgens lag-SM, där all action och dramatik går att ta del av i efterhand här.

Nu står det klart att SolidSport och Svenska Fäktförbundet är överens om ett fortsatt samarbete, det är ett avtal som löper över tre år.

– Svensk fäktning behöver en tjänst som SolidSport av den enkla anledningen att svensk fäktning behöver nå ut. Vi är en klassisk, olympisk sport med anrika traditioner och som dessutom är annorlunda och spektakulär. Det här samarbetet gör det möjligt för fler att upptäcka vilken fantastisk sport fäktning är, säger Ana Valero-Collantes.

Tävlingar och event som Svenska Fäktförbundet åtagit sig att sända är förbundets tävlingar SAF-Pokalen/Rehbinderska Priset (satellit-världscup), senior-SM, lag-SM, junior-SM och USM. På Fäktkanalen kommer vi att få se Sveriges absolut bästa fäktare i de största, svenska tävlingarna. För andra tävlingsarrangörer och föreningar finns möjlighet att enkelt ansluta sig med sina evenemang.

SolidSport är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Svensk Fäktning.

– Svensk Fäktning har tagit ansvar över sin egen sport, målmedvetet jobbat för att synliggöra fäktningen och göra produkten attraktiv och proffsig. Vi är imponerade av engagemanget och ser fram emot att se Fäktkanalen utvecklas hos oss under de kommande tre åren, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

Mer om Fäktkanalen och SolidSport

Med SolidSports plattform är det enkelt att komma igång med webbsändningar. I princip behövs en mobiltelefon, internetförbindelse och en app som laddas ned från SolidSport. Lägg till ett stativ och en extern mikrofon och kvalitén blir mer än acceptabel efter lite övning. Samtidigt har plattformen stöd för avancerade flerkameraproduktioner i mer ambitiösa projekt. Plattformen erbjuder också goda möjligheter att utveckla kommersiella lösningar.

Föreningar och distrikt inom Svensk Fäktning har möjligheten att inom ramen för avtalet mellan SolidSport och Svenska Fäktförbundet starta underkanaler. Detta är kostnadsfritt men den ansvarige för den nya kanalen behöver ha deltagit i en utbildning. Se inbjudan till utbildning söndagen den 13 januari i Stockholm.