Uppdaterad info: SAF-pokalen 17-18 september - Svensk Fäktning

Uppdaterad info: SAF-pokalen 17-18 september

Inbjudan till SAF-pokalen och Rehbinderska priset den 17/9 resp. 18/9 är nu publicerad: https://static.fie.org/uploads/28/141357-SAFpokalen-rehbinder-prize-invitation-2022.pdf

För svenska fäktare gäller att de måste ha gjort föranmälan (OBS! “Föranmälan” inte “Anmälan”) senast den 1:a september. När fäktaren (eller klubbadmin) gör föranmälan måste fäktaren ha löst både svensk licens och FIE-licens. Den som löser FIE-licens för första gången måste maila ifylld blankett med godkännande av datalagring.

Förtydlingaden / ny info angående covid-reglerna inför SAF-pokalen och Rehbinderska priset :
Kortfattat så behöver inte svenska deltagare (då inräknat både fäktare, tränare, familj etc) ta test eller uppvisa några testresultat, men samtliga behöver bära munskydd på arenan.  Läs mer nedan.

I inbjudan till årets tävling står det “As per FIE regulations, participants will need to present to the organizers the negative result of one Covid-19 test (PCR or RAT – Rapid Antigen Test), performed within a maximum 72 hours before the arrival in the country.” Detta tolkades initialt som att även svenska fäktare behöver ta test, men detta var felaktigt. Den sista delen av stycket, “before the arrival in the country”, gör gällande att regeln ej gäller inhemska fäktare. Det är så FIE just nu bestämt att det ska vara på alla officiella FIE-event och även om det kan kännas som att det är en lite underlig regel så är det dubbelkollat uttryckligen att det är så denna regel ska tolkas.

Vidare: Enligt FIEs tidigare regler är definitionen av en “participant” “Every person present at an FIE Official Events is considered a participant and hence must comply to these guidelines.”Därmed måste även medföljande tränare, familj etc ha ansiktsmask i hallen, undantaget är (som det också står i inbjudan) när en fäktar, tränar eller äter.