Wheelchair Fencing Experience Stockholm 18-20 augusti 2023 - Svensk Fäktning

Wheelchair Fencing Experience Stockholm 18-20 augusti 2023

Under helgen den 18-20 augusti genomförde Svenska Fäktförbundet en introduktionsutbildning i rullstolsfäktning. Utbildare var Mirani och Peter Brigola från IWAS Wheelchair fencing, den organisation som organiserar den paralympiska rullstolsfäktningen.

Utbildningens innehåll var varierat mellan teoretiska och praktiska moment med teman om rullstolsfäktning och den rullstolsburna individens perspektiv på att börja fäkta

Under utbildningen fick alla lära sig hur man installerar utrustningen för rullstolsfäktning.

Helgen tillbringades på Bosön med ändamålsenliga lokaler för aktiviteterna. För första gången använde vi Fäktförbundets nyinköpta rullstolar och plattformar för fäktning.

Mirani och Peter är två mycket erfarna utbildare som delade med sig av mycket kunskap på ett pedagogiskt, varierat och effektivt sätt. Deltagarna, som hade olika erfarenheter, ålder och bakgrund inom fäktningen, skapade tillsammans med Mirani och Peter en bra och inspirerande utbildning. Alla åkte hem med grundläggande kunskap kring rullstolsfäktning och hur det går till att starta en verksamhet på klubben. 

Glädjande var också att Dan Damasceno-Lundesgaard från Drammens Fäktklubb i Norge deltog. Klubben i Drammen startade för några år sedan med rullstolsfäktning och har redan fäktare som startar i världscuper.

Deltagare och utbildare vid kursen “Wheelchair Fencing Experience” på Bosön.Frv Åsa Andersson, Mirani Brigola, Dan Damasceno- Lundesgaard, Michael-Robin Witt, Peter Barvestad , Peter Brigola, Patrik Norman, Engla Sennerlin Holm, Hugo Penker. Foto: Pierre Thullberg