Silver till Annica De Groote vid veteran-VM - Svensk Fäktning

Silver till Annica De Groote vid veteran-VM

Sverige kammade hem sin andra medalj vid veteran-VM 2023 i USA genom Annica De Grootes silvermedalj i damer värja veteran-50. Annica, som till vardags representerar DIF Fäktning, inledde dagen med att vinna fem matcher utav sex möjliga. För det belönades hon med rank 11 in i elimineringen. De Groote avancerade sedan till semifinal efter vinst mot amerikanskan Ganser 10-3, Mitsui från Japan med 10-6 samt en jämn vinst 10-9 mot italienska Gabella i kvartsfinal. Annica fäktade övertygande även i semifinalen där hon besegrade fransyskan Charroy med 10-8, men regerande europamästare Georgina Usher från Storbritannien var för stark och Annica förlorade 10-7. 

– “När jag bestämde mig för att delta la jag upp träningen för hela sommaren, vilket innebar gym, fäktning och lektioner från vår tränare Solt som varit till stor hjälp under uppbyggnaden. Att få lektioner är ingen självklarhet och jag är tacksam för Solts hjälp, också vad gäller det mentala och strategiska. Mitt mål var att sluta bland de åtta bästa, men Jannes guld inspirerade mig och fick mig att tro att det var möjligt att ta medalj, sa en nöjd Annica efter prisutdelningen.”

Silvermedaljören lämnar också med sig en uppmaning:

– “Jag hoppas vi kan få ihop ett lag till lag-EM i Belgien i maj, men vi saknar 40-åringar. Känner du dig manad? Kom igen!”

Stort grattis säger vi från Svensk Fäktning till Annica!