Introduktionsläger för fäktare födda 2009 - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Introduktionsläger för fäktare födda 2009

Introduktionsläger för fäktare födda 2009

Lägret är på Lillsved / Värmdö kommun 30 Aug – 1 September ( 3 dagar).

Anmälan ska göras senast den 30 Juni

Anmälan till Lillsved för fäktare födda 2009 – Du anmäler dig här via IdrottOnline

Anmälan till Lillsved för hemmatränare – Du anmäler dig via IdrottOnline

Är du intresserad av att delta på internationella kadettävlingar kommande säsong? Vill du få insyn i vår landslagsverksamhet och träffa förbundskaptenerna,  lära dig mer om hur uttagningen till mästerskap fungerar, testa dina fysvärden och lära dig mer om fysträning?  Välkommen till vårt introduktionsläger på Lillsved.

Vi ser gärna att också din tränare följer med på vår bekostnad. Svenska Fäktförbundets landslagsverksamhet startar med kadettåldern. Syftet med lägret är att öka förståelsen hos aktiva och tränare för hur tävlingssäsongen och landslagsverksamheten fungerar, men också att bygga gemenskap över klubb- och vapengränser för att tillsammans bli ett så starkt landslag som möjligt. Detta är ett läger som årligen genomförs för de fäktare som går in i kadettåldern.

Innehåll

  • Fäktning
  • Fysträning och fystester
  • Värdegrund, uppförandekod och trygg fäktning
  • Screening (skadeprevention)
  • Enklare skadehantering
  • Anti-doping
  • Säsongsplanering: Läger och tävlingar
  • Uttagningsprinciper, licenser, tävlingsanmälan
  • Individuella samtal med FK/landslagstränare för samtliga aktiva

Fäktare som ledsagas av sin tränare prioriteras, i andra hand gäller turordning efter anmälningsdatum. Även om du inte har ambition mot ett landslag så är detta läger en utbildning som kommer gynna dig oavsett framtida ambition.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?