Sabelframgångar på EM: "Superkul att gå vidare från poulen för första gången!" - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Sabelframgångar på EM: “Superkul att gå vidare från poulen för första gången!”

Sabelframgångar på EM: “Superkul att gå vidare från poulen för första gången!”

För första gången på 20 år skickade Sverige herrsabelfäktare till ett europamästerskap. Blågult representerades i denna historiska tävlingen av Philip Wallenius och Daniel Brodén. Det blev framgång direkt i comebacken då Philip Wallenius gick vidare från poulen för första gången i internationella sammanhang efter en bra insats med två vinster av sex möjliga. I elimineringen ställdes Wallenius mot spanjoren Hernandez Caballero men trots en tapper instats blev slutresultatet 7-15 och dagen slutade på plats 46.

Dagen började ganska bra och det var skönt med en sen start och sovmorgon. Hallen var varm som en tropisk regnskog men poulen gick över förväntan, två vinster och vidare från poulen. Extremt roligt för mig själv men också för svensk sabelfäktning, det var första gången sedan 2004 Sverige tävlade i herrsabel. Att då ta sig vidare kändes helt otroligt. Det finns inga lätta matcher på EM och jag hade en ganska svårt poule, bland annat fanns där världsettan Sandro Bazadze. Idag vann jag inte alla matcher men det gick vägen och superkul att ta mig vidare från poulen för första gången. Nu ska jag jobba på sjukhuset hela sommaren och sen blir det lite paus innan fäktningen börjar igen. Nästa säsong kommer jag och även resten av laget fäkta mer internationellt, men det blir trevligt att köra en ny säsong och speciellt det internationella tävlandet, säger Philip Wallenius till Svensk Fäktning.

Daniel Brodén gjorde även han mästerskapsdebut men tog sig inte vidare från poulen och slutade på plats 57.

Det var helt klart en tuff konkurrens jag ställdes mot här på EM. Jag var nära att kamma hem min första mästerskapsvinst mot greken i poulen men förlorade tyvärr 4-5. Den topprankade tysken, Matyas Szabo, tog ner mig på jorden och efter det hittade jag aldrig tillbaka till min rytm. Tre matcher senare var tävlingen slut. Trots resultatet är jag väldigt glad och tacksam över erfarenheten! Man märker att man inte riktigt tävlar med samma förutsättningar som de andra men jag kommer hem med nya erfarenheter och lärdomar som jag hoppas kan bidra till fortsatt utveckling för svensk sabel, säger Daniel Brodén.
Foto: BizziTeam/Svensk Fäktning


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?