Nordiska Fäktunionen kräver att Internationella Fäktförbundet följer IOK:s beslut - Svensk Fäktning
Hem » Aktuellt » Nordiska Fäktunionen kräver att Internationella Fäktförbundet följer IOK:s beslut

Nordiska Fäktunionen kräver att Internationella Fäktförbundet följer IOK:s beslut

Under tisdagen har Nordiska Fäktunionen i en skrivelse till Internationella Fäktförbundet och Europeiska Fäktförbundet fördömt invasionen i Ukraina. I skrivelsen kräver förbundet att ryska och belarusiska fäktare och ledare ska stängas av från deltagande i internationella tävlingar, att inga aktiviteter ska äga rum i Ryssland eller Belarus samt att alla individer med ryskt eller belarusiskt medborgarskap i organisationernas exekutivkommittéer, kommissioner och råd ska stängas av. Skrivelsen är undertecknad av samtliga åtta medlemsländer i NFU.

Läs skrivelsen här:


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?