Rullande poänglistor: Svensk ranking - Svensk Fäktning

Rullande poänglistor: Svensk ranking

Många föreningsledare väntar på uttagningssystemen för nästa säsong för att kunna planera verksamheten under sommaren. Därför publicerar vi nu tävlingar och poängsystem trots att de slutliga uttagningskriterierna ännu inte är fastställda.

Uttagningskriterier, kvalgränser etc kommer att fastställas av landslagsledningen vid möte om någon vecka och publicering på svenskfaktning.se beräknas ske den 10 juli. Anledningarna till att arbetet dragit ut på tiden är flera. Det nya uttagningssystemet har krävt en del arbete och överväganden och samtidigt är olika delar av landslagsledningen hårt belastade vid olika perioder under våren och fram till VM. 

Inför kommande säsong har landslagsledningen tagit fram ett uttagningssystem som blir bygger på ett rullande system över säsongerna. Det rullande systemet kallas med “nygammal” terminologi Svensk ranking. 

Svensk ranking

Svensk ranking på florett och värja för kadetter, juniorer, U23 och seniorer är ett system som rullas över säsongerna. Poängen för en tävling föregående säsong ersätts när samma eller motsvarande tävling under innevarande säsong har avgjorts. 

Det rullande systemet inleds med den första tävlingen i respektive Svensk ranking. 

I alla svenska tävlingar som ingår i Svensk ranking ska Svensk ranking användas vid initial ranking (gäller även tävlingar som ingår i Masters). 

Alla fäktare med svensk tävlingslicens ingår i Svensk ranking (dvs även fäktare som representerar andra länder internationellt).

Ladda ned Svensk ranking på florett respektive värja nedan