Utmana dig själv eller en kompis - Svensk Fäktning

Utmana dig själv eller en kompis

#engardeiskolan

Snabbhet: Hopprep

En fäktare behöver kunna förflytta sig snabbt. Både för att kunna anfalla men också för att kunna försvara sig. Därför behöver fäktaren ett bra fotarbete.

  • Här kan du utmana fäktaren i hopprep, hur många hopp klarar du på en minut?

Pricksäkerhet: Bollen på konen

  • Ta fram fem stycken konhattar och fem tennisbollar. Ställ upp konhattarna på rad och placera tennisbollarna i det mindre hålet. Med en bandyklubba/pinne/liknande, gör ett utfall och försök att pricka tennisbollarna så att de trillar av konhattarna. Snabbast vinner!

Reaktion: Stafettpinnen

  • Plocka fram en stafettpinne eller liknande. Sätt ut tejpmarkeringar för varje centimeter som numreras med lägst siffra längst ned. Be en kompis att hålla pinnen. Kompisen ska utan förvarning släppa pinnen. Försök att fånga pinnen. På vilken siffra fångar du. Ju lägre siffra, desto snabbare reaktion.

Explosivitet: Stående längdhopp

  • Markera en startlinje. Det kan vara en linje som redan finns i golvet, en kon, tejpbit eller annat. Lägg ut ett sträckt måttband på golvet eller marken. Ställ dig med tårna bakom markeringen. Försökt nu med ett jämfotahopp att hopp så långt du kan. Efter du har hoppat står du kvar och mäter vid hälarna hur långt du har hoppat. Hur långt hoppar du?